Ο «χαζός» πρίγκιπας (*) Διήγημα

Πραγματικά κάποια κείμενα της ενότητας «Ταξίδια με εικόνες και λέξεις», είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Απ’ αυτή την άποψη το blog Ιστορία-Τέχνες-Πολιτισμός, παίρνει την πρωτοβουλία της αναδημοσίευσης ενός απ’ αυτά.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

πρίγκιπας

Η Μελίνα ξύπνησε πάνω στο μεγάλο μωβ  νούφαρο που έπλεε περήφανο στη μενεξεδιά λίμνη με τις χρυσές κηλίδες. Ο χαζός πρίγκιπας ξάπλωνε δίπλα της ενώ μια εκατοντάδα από πράσινα φλαμίνγκο αιωρούταν ανάποδα τριγύρω τους,  παρατετεταγμένη σε κύκλο. Ένα μεγάλο πράσινο φωτοστέφανο. Ο ουρανός ήταν πιο κίτρινος από ποτέ, εκείνο το έντονο κίτρινο που μόνο σε σωληνάρια λαδιών μπορεί να συναντήσει κανείς. Οι παπαρούνες έπεφταν βροχή από τον ουρανό, διάφανες γαλάζιες, με τον σκούρο πυρήνα τους να φωτίζει σαν πυγολαμπίδα. Η λίμνη είχε γεμίσει με λουλούδια.

-Καλημέρα Μελίνα, είπε ο χαζός πρίγκιπας.

-Ήρθες, του είπε η Μελίνα. Κάθε φορά που έρχεσαι βρέχει και είναι τόσο όμορφα, και βούτηξε το γυμνό χέρι της μέσα στα νερά και εκείνο βάφτηκε ευθύς μενεξεδί. Νερά πηχτά σαν μάζα από ρευστή ακρυλική μπογιά. Ο χαζός πρίγκιπας δεν της απάντησε, μόνο της χαμογέλασε και της έγνεψε θετικά.

-Γιατί άργησες τόσο να έρθεις; Μου έλειψες, ήταν όλα πολύ…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 467 επιπλέον λέξεις

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο «χαζός» πρίγκιπας (*) Διήγημα

Σχολιάστε