Skip to content

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

22/09/2014

Ψ.Ν.Α-ΑΦΙΣΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ)-ΛΕΟΦΩΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 374-ΧΑΪΔΑΡΙ
ΤΗΛ: 2132054152-FAX: 2132054321

                          
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) δηλώνουμε την κάθετη αντίδρασή μας στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις επιταγές της Ε.Ε. και την εναντίωσή μας στην κατάργηση των ψυχιατρείων.

Η πληρότητα του νοσοκομείου μας είναι 130% και εισάγονται κάθε χρόνο 2.500 περιστατικά. Αυτή τη στιγμή έχει 1.200 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, από τους οποίους οι 800 περίπου διαβιούν σε στεγαστικές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα) σε όλη την Αττική και οι υπόλοιποι λαμβάνουν υπηρεσίες στις ψυχιατρικές κλινικές. Επιπλέον διαθέτει 2 κέντρα ψυχικής υγείας στους Αγίους Αναργύρους και στο Περιστέρι, όπου εξυπηρετούνται 26.000 περιστατικά το χρόνο.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο ή να οδηγηθούν σε ιδιώτες.

Διεκδικούμε:

 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο.-ΙΔΙΩΤΗΣ) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμιά μεταφορά κλινικών-υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών). Καμιά ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των μονάδων και των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται, όχι μόνο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, αλλά προπάντων για την πρόσβαση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σύγχρονες, ποιοτικές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΆΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Καλούμε τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας, με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης.

ΠΗΓΉ: http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Advertisements
4 Σχόλια
 1. Η προκήρυξη της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο Δαφνί (και τα υπόλοιπα ψυχιατρεία) και τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας

  Ψυχική Υγεία για όλο το λαό-Για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο
  Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. (Δαφνί) και των Ψυχιατρείων

  Η πολυδιαφημιζόμενη νεοφιλελεύθερη Ψυχιατρική (αντι)μεταρρύθμιση στην Ψυχική Υγεία δεν αποτελεί παρά το παραπέτασμα καπνού, ώστε να καλυφτεί το επερχόμενο μακελειό που επιχειρείται στην Δημόσια και Δωρεάν Ψυχική Υγεία, βάσει του μνημονιακού συμφώνου Αντόρ-Λυκουρέτζου. Το συγκεκριμένο σύμφωνο προβλέπει το βίαιο κλείσιμο των Ψυχιατρείων μέχρι τον Ιούνιο του 2015, χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για τους ψυχικά πάσχοντες, πέραν της προσπάθειας μεταφοράς των ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία, τα οποία ήδη εμφανίζουν πληρότητα μεγαλύτερη απ’ όση μπορούν να αντέξουν και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου. Ακόμα προβλέπει την είσοδο Μ.Κ.Ο και ιδιωτών στο συγκεκριμένο ευαίσθητο χώρο, καθιστώντας την Ψυχική Υγεία εμπόρευμα. Καμία μέριμνα επίσης δεν έχει ληφθεί για το έμπειρο προσωπικό που τόσα χρόνια καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις παραπάνω απαιτήσεις, με πιθανότερο αποτέλεσμα ένα νέο κύμα απολύσεων ενός ειδικευμένου και πολύτιμου εργατικού δυναμικού.
  Είναι προφανές, πως λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης, εκείνοι που πλήττονται περισσότερο, εκτοξεύοντας και όλους τους δείκτες εμφάνισης κάποιας μορφής Ψυχικής νόσου, είναι τα χαμηλά στρώματα και ευνόητα ανάμεσά τους και οι μετανάστες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μετανάστες χρήζουν κάποιου είδους ψυχικής φροντίδας και στήριξης την οποία αναζητούν κυρίως στα μεγάλα Δημόσια Ψυχιατρεία, ούτε πως το Δημόσιο και Δωρεάν πρόγραμμα απεξάρτησης 18 Άνω που ανήκει στο Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ), δημιούργησε ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης για μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και τη μάστιγα της εξάρτησης.
  Με δεδομένη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, τασσόμαστε υπέρ της Δημόσιας και Δωρεάν Ψυχικής Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που μέχρι τώρα προσφέρει, με βάση την τομεοποίηση και τη διασύνδεση με την κοινότητα με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, την παραπάνω ανάπτυξη των εξωνοσοκομειακών δομών (Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Ξενώνες, Οικοτροφεία), αλλά και την απρόσκοπτη επανένταξη τόσων ανθρώπων που έχουν δώσει σκληρή μάχη με τον ψυχικό πόνο.
  Κανένα κλείσιμο Ψυχιατρείου στη δεδομένη φάση δε θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου δικτύου παροχής υψηλών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Αντίθετα, θα μειωθούν οι κλίνες για πάσχοντες και εξαρτημένους που ολοένα και σε μεγαλύτερους αριθμούς ζητούν βοήθεια στα Δημόσια Ψυχιατρεία. Επιπλέον, η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών διάλυσης της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, ελλοχεύει τον κίνδυνο της δημιουργίας αποκεντρωμένων αποθηκών ψυχών αμφιλεγόμενης θεραπευτικής αξίας, ώστε να κερδοσκοπούν ασύστολα οι ιδιώτες, αλλά κι ακόμα χειρότερα τη δημιουργία στρατιάς νέο-αστέγων από όσους ήδη φιλοξενούνται στα Δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
  Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων, των πασχόντων και των οικογενειών τους.
  Δημόσια και Δωρεάν ψυχική υγεία , δίχως τους ιδιώτες να κερδοσκοπούν με τον ψυχικό πόνο
  Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α (Δαφνί) και των Ψυχιατρείων. Καμιά Διαθεσιμότητα-Κινητικότητα-Απόλυση προσωπικού.
  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορούν τα Ψυχιατρεία να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.
  Περεταίρω Ανάπτυξη των εξωνοσοκομειακών δομών (Κέντρα Ψυχικής Υγείας-Ξενώνες-Οικοτροφεία) των Δημόσιων Ψυχιατρείων προς την κατεύθυνση της πραγματικής αποασυλοποίησης και της κάλυψης των ραγδαία αυξημένων αιτημάτων για Ψυχική φροντίδα.

  Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
  http://www.kar.org.gr

  Μου αρέσει!

 2. ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΑΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ
  ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ

  Η «Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία» εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του ΨΝΑ ενάντια στην διάλυση της Ψυχικής Υγείας.
  Η εφαρμογή, κατ΄ εντολήν της τρόικας, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της Ψυχικής Υγείας έχει ήδη οδηγήσει στην περαιτέρω θεραπευτική και κοινωνική απόρριψη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, την ίδια στιγμή που οι υπάρχουσες υπηρεσίες, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού και οικονομικών πόρων, λειτουργούν όχι μόνο αδυνατώντας να προσφέρουν τις δέουσες θεραπευτικές υπηρεσίες αλλά, συχνά, κάτω από το όριο της λεγόμενης «ασφαλούς λειτουργίας».
  Η καθημερινή λειτουργία του ψυχιατρείου, όπως των περισσότερων δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας, εγκυμονεί, ανά πάσα στιγμή, το μοιραίο «τραγικό συμβάν», αυτό που θα βγει στο φως της δημοσιότητας (όπως, πχ, η αυτοκτονία ενός αστέγου που απορρίφθηκε το αίτημά του για νοσηλεία), την ίδια στιγμή που πλήθος άλλα τραγικά συμβάντα, εντός και εκτός των μονάδων ψυχικής υγείας, αποτελούν την καθημερινότητα της «ζωής» των ψυχικά πασχόντων και δεν γίνονται γνωστά επειδή δεν εκδηλώνονται με έναν «θεαματικό» τρόπο.
  Το προσωπικό των ψυχιατρείων, εκτός από την ραγδαία αριθμητική μείωσή του (σε σημείο κυριολεκτικής εργασιακής εξόντωσης αυτών που ακόμα εργάζονται), ζει και μέσα σε μια καθημερινή ανασφάλεια όσον αφορά το εργασιακό του μέλλον, με την προωθούμενη «αξιολόγηση» ως δημιουργία δεξαμενής μελλοντικών απολύσεων και του «κλεισίματος των ψυχιατρείων» ως μιας διεθνώς δοκιμασμένης, εδώ και πολλά χρόνια, νεοφιλελεύθερης συνταγής στην ψυχική υγεία, που συνίσταται στο ταυτόχρονο πέταγμα στον δρόμο των «ασθενών» και (μεγάλου μέρους ή και όλου) του προσωπικού.
  Το ψυχιατρείο, του οποίου, εδώ και πολλά χρόνια, έχει πλήρως αναδειχτεί ο αντιθεραπευτικός, ιδρυματοποιητικός, κατασταλτικός, βάρβαρος χαρακτήρας, ως φορέα μιας κοινωνικής ανάθεσης για την επιβολή της δημόσιας τάξης, ως ενός θεσμού του οποίου αυτός ακριβώς ο εντεταλμένος ρόλος κυριαρχεί και, εν τέλει, πνίγει τον όποια θεραπευτική του επιδίωξη – ακόμα και αυτό το ψυχιατρείο, τους είναι, πλέον, πολύ «ακριβό» για τον έλεγχο ανθρώπων και ομάδων, που αντιμετωπίζονται ως ένα κοινωνικό βάρος, ως ζωές που είναι περιττές. Είναι επειδή οι «ψυχικά ασθενείς», και το προσωπικό που τους φροντίζει, δεν «χωράνε» στους στόχους της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που κλείνουν τα ψυχιατρεία. ΄Η, όσο δεν καταφέρνουν ακόμα να τα κλείσουν, τα αφήνουν να καταρρέουν, πράγμα που είναι μια άλλη, καθημερινή μορφή κλεισίματος.
  Το ζήτημα για μας δεν είναι να υπερασπίσουμε έναν αντιθεραπευτικό θεσμό, αλλά να παλέψουμε για την δημιουργία των όρων, όχι για την κατάργηση, αλλά για το ξεπέρασμά του – για να πάμε «πέρα από» το ψυχιατρείο, προς ένα κοινοτικά βασισμένο σύστημα ψυχικής υγείας, που θα σέβεται τον ψυχικά πάσχοντα και τα δικαιώματά του (όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα), που δεν θα επιβάλει και δεν θα καταστέλλει, αλλά θα διαλέγεται και θα διαπραγματεύεται, θα συνοδεύει και θα στηρίζει. Είναι γι΄ αυτό το λόγο που είμαστε κάθετα αντίθετοι στον τρόπο που προωθούν τώρα το «κλείσιμο του ψυχιατρείου».
  Η αντίστασή μας αυτή είναι από τη σκοπιά μιας άλλης Ψυχικής Υγείας, που είναι συνυφασμένη με έναν άλλο τρόπο «σκέψης και πράξης», με μιαν άλλη προσέγγιση στον ψυχικά πάσχοντα και, φυσικά, με την τομεοποίηση των υπηρεσιών (με Τομείς Ψυχικής Υγείας – ΤΟΨΥ – το πολύ μέχρι 100.000 κατοίκους), με την δημιουργία Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ανά ΤΟΨΥ) ως της βάσης ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινοτικών υπηρεσιών, με εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για όλα τα άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, με την δημιουργία ευκαιριών για την κατάλληλη για τον καθένα και κανονικά αμειβόμενη εργασία, με στήριξη, θεραπευτική, κοινωνική και υλική, στον τόπο κατοικίας, με στήριξη των οικογενειών που φροντίζουν ψυχικά πάσχοντα μέλη. Σ΄ αυτή τη βάση και με αυτές τις προϋποθέσεις, η νοσηλεία σε κατάλληλα οργανωμένο (χωροταξικά και αρχιτεκτονικά) χώρο του γενικού νοσοκομείου, με επαρκή στελέχωση και ταυτόχρονη διασύνδεση με το δίκτυο των κοινοτικών υπηρεσιών του ΤΟΨΥ, θα είναι αυτονόητη.
  Ολα αυτά σημαίνουν όχι μόνο την διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού, αλλά και μαζικές προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με μισθούς πείνας.
  Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Ψυχικής Υγείας, είτε μέσω κερδοσκοπικών, είτε μέσω δήθεν «μη κερδοσκοπικών» φορέων (ΜΚΟ κλπ) και υπέρ ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος ψυχικής υγείας, ανοικτού, με βάση στην κοινότητα, υπό τον έλεγχο των εργαζόμενων λειτουργών, με συμμέτοχους και ισότιμους συνομιλητές τα άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, τις οικογένειες, κοινωνικούς φορείς – όχι υπέρ «δημόσιων και δωρεάν» μηχανικών καθηλώσεων, «δημόσιων και δωρεάν» απομονώσεων και κλειδωμένων τμημάτων, δικαστικών ψυχιατρείων κοκ.
  Σ΄ αυτό τον αγώνα, σε μια τέτοια κατεύθυνση και προοπτική, που είναι η μόνη που κατοχυρώνει με ουσιαστικό τρόπο τον θεραπευτικό ρόλο και την αξιοπρέπεια των λειτουργών, είναι εκ των ουκ άνευ η συμμαχία τους με τα άτομα με ψυχιατρική εμπειρία και τις συλλογικότητές τους, με τις οικογένειες και τους συλλόγους τους, με τα κοινωνικά κινήματα που παλεύουν για τα δικαιώματα όλων, χωρίς διακρίσεις «υγιούς» ή «ασθενούς», εθνότητας, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, της όποιας διαφορετικότητας – στην κατεύθυνση μιας Ψυχικής Υγείας ως παράγοντα χειραφέτησης, στα πλαίσια μιας «από τα κάτω» χειραφετημένης κοινωνίας.
  6/10/2014

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  http://protovouliapsy.blogspot.gr

  Μου αρέσει!

 3. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση κόσμου, η συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο του ΨΝΑ (Δαφνί). Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός πως παραβρέθηκαν χιλιάδες κόσμου και πολλές οργανώσεις, βουλευτές, αντιπρόσωποι κομμάτων. Μεταξύ πολλών άλλων παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, η κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, βουλευτές του Σύριζα και του Κ.Κ.Ε., εκπρόσωποι κομμάτων από ΑΝΕΛ, ΕΕΚ κ.α, συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας κι όχι μόνο.
  Άξιο επισήμανσης για τη σημασία του γεγονότος αποτελεί το γεγονός πως μία ημέρα πριν τη συναυλία επισκέφτηκε το νοσοκομείο η υφυπουργός υγείας Παπακώστα. Η συγκεκριμένη, αντιλαμβανόμενη πως η συναυλία έξω από το χώρο του ΨΝΑ (Δαφνί) δεν αποτελεί μόνο ένα πολιτιστικό γεγονός, αλλά και μια Πολιτική αντιπρόταση ενάντια στην επιχειρούμενη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Ψυχικής Υγείας, προσπάθησε να αποσοβήσει το γεγονός αυτό. Συγκεκριμένα πρότεινε η συναυλία να γίνει εντός του νοσοκομείου, ώστε να μην ανοιχτεί το ζήτημα στην κοινότητα, να μην πάρει τις πολιτικές προεκτάσεις (που έχει ευνόητα) και να μετατραπεί η συναυλία σε ένα απλό πολιτιστικό γεγονός, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση. Μάλιστα δήλωσε πως σ’ αυτήν την περίπτωση θα «ευχαριστούνταν και οι πάσχοντες» αλλά θα μπορούσε να παραβρίσκεται και η ίδια. Εξάλλου, αρνήθηκε πως υπάρχουν μεθοδεύσεις για κλείσιμο του νοσοκομείου και πως κινδυνεύουν οι θέσεις των εργαζομένων. Βέβαια όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.
  Σημασία έχει τελικά πως στην επιχειρούμενη διάλυση της Ψυχικής Υγείας, εχθές απάντησε ο ίδιος ο κόσμος με την μαζική του προσέλευση, φωνάζοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΨΝΑ (Δαφνί)! Έπειτα απ’ αυτό μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία!

  Μου αρέσει!

 4. http://yperastikoi.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Aikaterini Tempeli

"Σε έναν τρελό κόσμο μόνο οι τρελοί είναι λογικοί"

Βίκυ Παπαπροδρόμου: ό,τι πολύ αγάπησα (ποίηση, πεζογραφία & μουσική)

Μ' αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ' τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια... [Νίκος Χουλιαράς]

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (*) ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ (*) ΚΑΠΟΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ιστορία-Τέχνες-Πολιτισμός

Σελίδα για τον Πολιτισμό, την Ιστορία κ' τις Τέχνες του.

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Studies of the European Culture

Ένα blog με θεματα που απτονται της Ιστοριας και του Πολιτισμου.

ΦΩΣ...

Ταπείνωση και ταπεινότητα πάντα.. Πρότυπο των ανθρώπων μονον ο Χριστός. Feel more think less. Tsarli Tsaplin΄΄Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΄΄ Η Προσωπική μου Ιστοσελίδα. Ιστολόγιο Λόγου και Τεχνών. Σπουδές,.. ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Dimitris Manousakis

A great WordPress.com site

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

18 ΑΝΩ

Το blog των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης του Ψ.Ν.Α.

Αρέσει σε %d bloggers: