Skip to content

Έλληνες μετανάστες βαποράκια & σύντομος σχολιασμός από το Διευθ/ντη Ψυχίατρο Θ. Μεγαλοικονόμου

09/09/2013

 

φωτο αστεγου με σκυλάκι  Παρατίθεται το Link του άρθρου, όπου υποστηρίζει πως οι Έλληνες μετανάστες, λόγω κρίσης και φτώχειας, έχουν «κατακτήσει» μια θλιβερή πρωτιά στην εγκληματικότητα και πιο συγκεκριμένα στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και μαύρου χρήματος τόσο στην Ευρώπη, όσο και υπερατλαντικά. Στην συνέχεια δημοσιεύεται ένας σύντομος σχολιασμός του Διευθυντή Ψυχίατρου Θ. Μεγαλοοικονόμου, για τη σκόπιμα διογκωμένη ρατσιστική προπαγάνδα.

Link είδησης:

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%E2%80%93-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C–074013966.html

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μια είδηση που, αν μη τι άλλο, «εμπλουτίζει» την συζήτηση που (με την μορφή ρατσιστικής προπαγάνδας) δεξάγεται περί  της (ούτως ή άλλως, σκόπιμα διογκωμένης) «εγκληματικότητας των μεταναστών».
Τέτοια «πρωτιά» είχαμε να δούμε από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, με τους έλληνες μετανάστες στις ΕΠΑ να καταγράφονται πρώτοι στην (σοβαρή) εγκληματικότητα
μεταξύ των διαφόρου εθνικής προέλευσης μεταναστών.
Ισως τώρα, με τη κρίση που ζούμε, να μπορέσουμε να καταλάβουμε περισσότερο τι σημαίνει καταναγκαστική μετανάστευση, καθώς και κάποιες εκ των συνεπειών της. 
Και τελικά, ποιός είναι ο φταίχτης…
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ YAHOO

Η ανεργία κάνει τους Έλληνες μετανάστες βαποράκια – Έκρηξη συλλήψεων νεαρών στο εξωτερικό

Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα καταγράφουν οι συλλήψεις νεαρών Ελλήνων στο εξωτερικό τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέρα από τον Ατλαντικό, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ναρκωτικών, όπλων, αλλά και χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες.
Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013, περισσότερες από 184 συλλήψεις νεαρών με ελληνική υπηκοότητα έχουν σημειωθεί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά και σε «ξεχασμένα» αεροδρόμια κρατών που δύσκολα βρίσκει κανείς στον παγκόσμιο χάρτη.
Οι αριθμοί αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν συγκριθούν με αντίστοιχες συλλήψεις κατά τα προηγούμενα χρόνια. «Πριν από την κρίση, σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με έντονο μάλιστα το ελληνικό στοιχείο, υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν δύο ή το πολύ τρεις συλλήψεις Ελλήνων τον μήνα.
Σήμερα, στις ίδιες χώρες, γίνονται πενταπλάσιες συλλήψεις. Αντί για δύο, 12 Έλληνες υπήκοοι οδηγούνται στις εισαγγελικές αρχές» δήλωσε στο Έθνος της Κυριακής ανώτατο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Η υπηρεσία, όπως και η ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνεται για τις συλλήψεις Ελλήνων σε ξένο έδαφος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε βάρος τους εκκρεμούν κι άλλες κατηγορίες για παρόμοιες υποθέσεις.
Όπως αναφέρει ο ειδικός, τις περισσότερες φορές πρόκειται για νέα πρόσωπα ηλικίας 20-30 ετών, μη σεσημασμένα που μόλις έχουν «στρατολογηθεί» από τα διεθνή κυκλώματα που δρουν στην Ελλάδα.
«Πρόκειται για Ελληνόπουλα που πλέον, λόγω της κρίσης, έχουν μετατραπεί σε «βαποράκια» στα κυκλώματα Νιγηριανών και Αλβανών, «θέσεις» που μέχρι πρόσφατα κατείχαν Αλβανοί, Λετονοί, Λιθουανοί και Εσθονοί», επισημαίνει. Οι αριθμοί των συλλήψεων αφορούν στην περίοδο που το κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων στο εξωτερικό κορυφωνόταν.
Άνεργοι και απελπισμένοι τα εύκολα θύματα
Αρκετοί άνεργοι, απελπισμένοι αλλά και αφελείς νεαροί αποδείχθηκαν τα εύκολα θύματα των κυκλωμάτων που ήθελαν να ανανεώσουν τον «στόλο» από τα βαποράκια τους με «ασημάδευτα» πρόσωπα.
Με την πρόφαση της αναζήτησης δουλειάς και προκάλυμμα την καθόλα νόμιμη μετανάστευση σε άλλες ηπείρους, οι νεαροί έκρυβαν τα ίχνη των «επιχειρήσεων» που εξυπηρετούσαν πραγματοποιώντας ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης για λογαριασμό παράνομων κυκλωμάτων λαθραίας διακίνησης και εμπορίας.
Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Έθνος, η «στρατολόγηση» των νέων μελών των κυκλωμάτων ξεκινά πολύ συχνά από την Ελλάδα όπου οι “περίεργες” επισκέψεις μεγαλεμπόρων στα νεανικά στέκια της Δυτικής Αττικής και της παραλιακής έγιναν συχνές. Αντικαθιστώντας αλλοδαπούς που έκαναν τη βρόμικη δουλειά, οι νεαροί μπήκαν στην παρανομία για να κερδίσουν εύκολα χρήματα.
Οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται σε αεροδρόμια και αφορούν στη μεταφορά κοκαΐνης και ηρωίνης προς την Ευρώπη. Από τους αριθμούς των συλλήψεων, καταγράφονται και οι δρόμοι των ναρκωτικών, είτε της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική είτε ηρωίνης από την Τουρκία, τη Γεωργία ή τα Βαλκάνια.

 

 

 

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Aikaterini Tempeli

"Σε έναν τρελό κόσμο μόνο οι τρελοί είναι λογικοί"

Βίκυ Παπαπροδρόμου: ό,τι πολύ αγάπησα (ποίηση, πεζογραφία & μουσική)

Μ' αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ' τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια... [Νίκος Χουλιαράς]

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (*) ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ (*) ΚΑΠΟΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ιστορία-Τέχνες-Πολιτισμός

Σελίδα για τον Πολιτισμό, την Ιστορία κ' τις Τέχνες του.

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Studies of the European Culture

Ένα blog με θεματα που απτονται της Ιστοριας και του Πολιτισμου.

ΦΩΣ...

Ταπείνωση και ταπεινότητα πάντα.. Πρότυπο των ανθρώπων μονον ο Χριστός. Feel more think less. Tsarli Tsaplin΄΄Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΄΄ Η Προσωπική μου Ιστοσελίδα. Ιστολόγιο Λόγου και Τεχνών. Σπουδές,.. ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Dimitris Manousakis

A great WordPress.com site

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

18 ΑΝΩ

Το blog των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης του Ψ.Ν.Α.

Αρέσει σε %d bloggers: