Skip to content

Στην Υγεία το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας

13/07/2013

 

Στην Υγεία το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας

Από το χώρο της Υγεία θα ξεκινήσει το νέο κύμα διαθεσιμότητας και ήδη στο υπουργείο επεξεργάζονται το σχέδιο για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Μάλιστα στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους αναμένεται να προστεθούν άλλες τόσες το 2014, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε 2.500.

 

Οι υπάλληλοι που θα ακολουθήσουν στη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στους δήμους θα προέρχονται από διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. Σύμφωνα με το Εθνος η διαδικασία ξεκινά άμεσα και το σχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί έως το τέλος Ιουλίου από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Τι προβλέπει η διαδικασία των συγχωνεύσεων

Το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας για την κινητικότητα των 2.500 υπαλλήλων προβλέπει πως στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, με 13 νοσηλευτικά ιδρύματα να αλλάζουν χρήση και το προσωπικό τους να εντάσσεται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στη συνέχεια μέσα σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων θα βρεθούν οι πρώτες 1.250 θέσεις διαθεσιμότητας και οι υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους μέχρι να μετακινηθούν σε οργανική θέση, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με το νέο έτος και στις αρχές του 2014 με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων των δημόσιων μονάδων Υγείας θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις.

Ποιοι εξαιρούνται από το πρόγραμμα κινητικότητας

Αυτοί που γλιτώνουν από το πρόγραμμα κινητικότητας είναι οι μάχιμοι των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας δηλαδή για τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς και τις άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων δεν θα τίθεται θέμα απομάκρυνσης, αφού εκτιμάται πως τουλάχιστον 15.000 κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτοί που δεν θα γλιτώσουν είναι οι υπάλληλοι γραφείου, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό.

Αλλάζουν χρήση 13 νοσοκομεία

Με το νέο έτος θα αλλάξει και ο χάρτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφού 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα αλλάξουν χρήση. Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα, το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο σχέδιο που αναδιάταξης του ΕΣΥ που είχε εκπονηθεί από τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τους καθηγητές Γιάννη Κυριόπουλο και Λυκούργο Λιαρόπουλο το 2011.

Σύμφωνα με τα σχέδια αλλαγή χρήσης θα γινόταν σε πέντε μονάδες που βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες οκτώ από την περιφέρεια. Συγκεκριμένα μικρά νοσοκομεία με χαμηλή νοσηλευτική κίνηση θα μετατραπούν σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή μονάδες βραχείας νοσηλείας.

Συγκεκριμένα τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας υπό την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Παράλληλα το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το «Σπηλιοπούλειο» στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως μονάδες χρόνιων παθήσεων για παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιολογικές παθήσεις ή μεταβολικές παθήσεις. Το αντίστοιχο θα συμβεί και με το «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική, το προσωπικού του οποίου έχει ήδη διατεθεί στο «Αττικόν».

Η ταυτότητα του ΕΣΥ – Εγκαταστάσεις και προσωπικό

Νοσοκομεία 138
Κέντρα Υγείας 200
Ειδικευμένοι γιατροί 12.000
Ειδικευόμενοι γιατροί 8.000
Νοσηλευτικό προσωπικό 32.500
Διοικητικοί, τεχνικοί, βοηθητικοί 32.500

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Aikaterini Tempeli

"Σε έναν τρελό κόσμο μόνο οι τρελοί είναι λογικοί"

Βίκυ Παπαπροδρόμου: ό,τι πολύ αγάπησα (ποίηση, πεζογραφία & μουσική)

Μ' αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ' τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια... [Νίκος Χουλιαράς]

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (*) ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ (*) ΚΑΠΟΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ιστορία-Τέχνες-Πολιτισμός

Σελίδα για τον Πολιτισμό, την Ιστορία κ' τις Τέχνες του.

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Studies of the European Culture

Ένα blog με θεματα που απτονται της Ιστοριας και του Πολιτισμου.

ΦΩΣ...

Ταπείνωση και ταπεινότητα πάντα.. Πρότυπο των ανθρώπων μονον ο Χριστός. Feel more think less. Tsarli Tsaplin΄΄Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΄΄ Η Προσωπική μου Ιστοσελίδα. Ιστολόγιο Λόγου και Τεχνών. Σπουδές,.. ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Dimitris Manousakis

A great WordPress.com site

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

18 ΑΝΩ

Το blog των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης του Ψ.Ν.Α.

Αρέσει σε %d bloggers: