Skip to content

Σε «καταστολή» οι ψυχιατρικές δομές της Διαλεκτή Αγγελή

10/07/2013

Σε «καταστολή» οι ψυχιατρικές δομές της Διαλεκτή Αγγελή

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ http://www.efsyn.gr/

→Η διοίκηση ΨΝΑ «Δαφνί» μείωσε κατά δύο χρόνια τα συμβόλαια σε πάνω από 100 εξω­νοσοκομειακές στεγαστικές μονάδες

Μόλις χθες ενημερώθηκε η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου για την απόφαση που έλαβε η διοίκηση του νοσοκομείου, να μειώσει από τέσσερα σε δύο χρόνια την ισχύ των συμβολαίων για περισσότερες από 100 εξωνοσοκομειακές στεγαστικές μονάδες.

Η απόφαση λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από έκτακτη και μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου, και δεν διαφέρει πολύ από τις γνωστές κυβερνητικές πρακτικές των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι δομές αυτές, των οποίων τα συμβόλαια ανανεώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, φιλοξενούν περίπου 600 επανενταγμένους στην κοινότητα «ασθενείς». Πρέπει να σημειωθεί ότι με το Σύμφωνο Λυκουρέντζου – Αντόρ, που υπογράφηκε πριν από περίπου δύο μήνες, προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία που έχουν απομείνει, χωρίς βέβαια να έχει γίνει καμιά προσπάθεια μέχρι στιγμής για να αντικατασταθούν.

Η κρίση έχει αποδιοργανώσει και έχει υποβαθμίσει εντελώς τις δομές του ψυχιατρικού κλάδου, ενώ επηρεάζει άμεσα τόσο τους ίδιους τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις διακομιδές των ασθενών. Μέχρι τώρα, την ταλαιπωρία υπέμεναν οι νοσηλευτές, οι οποίοι έπρεπε να συνοδεύουν και να περιμένουν πολλές ώρες τον ασθενή στα διάφορα νοσοκομεία, μέχρις ότου να βγει η διάγνωση του προβλήματος για το οποίο διεκομίσθη.

Πλέον, τη διαδικασία αυτή καλούνται να κάνουν ειδικευόμενοι ψυχίατροι, οι οποίοι θα αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο της ειδίκευσής τους στις διακομιδές. Οι πρακτικές αυτές ερμηνεύονται ως μία προσπάθεια διάσπασης του προσωπικού, κυρίως των νοσηλευτών και των γιατρών.

Βέβαια, οι συνέπειες των πρακτικών αυτών έχουν κυρίως αντίκτυπο στους φιλοξενούμενους των δομών ψυχικής υγείας, οι οποίοι πλέον δεν υποβάλλονται στις απαιτούμενες διαγνωστικές εξετάσεις, με το επιχείρημα ότι είναι περιττές. Μάλιστα, η διοίκηση των νοσοκομείων, του ΨΝΑ «Δαφνί» και του «Δρομοκαΐτειου» καυχιέται ότι μείωσε τις διακομιδές κατά 50%, χωρίς να λογαριάζει το κόστος στην υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Διαλεκτή Αγγελή

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Aikaterini Tempeli

"Σε έναν τρελό κόσμο μόνο οι τρελοί είναι λογικοί"

Βίκυ Παπαπροδρόμου: ό,τι πολύ αγάπησα (ποίηση, πεζογραφία & μουσική)

Μ' αρέσουν τα ποιήματα που ζουν στο δρόμο, έξω απ' τα βιβλία: αυτά που τουρτουρίζουν στις γωνιές κι όλο καπνίζουν σαν φουγάρα· που αναβοσβήνουν, μες στη νύχτα, σαν Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια... [Νίκος Χουλιαράς]

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (*) ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ (*) ΚΑΠΟΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

Ιστορία-Τέχνες-Πολιτισμός

Σελίδα για τον Πολιτισμό, την Ιστορία κ' τις Τέχνες του.

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Studies of the European Culture

Ένα blog με θεματα που απτονται της Ιστοριας και του Πολιτισμου.

ΦΩΣ...

Ταπείνωση και ταπεινότητα πάντα.. Πρότυπο των ανθρώπων μονον ο Χριστός. Feel more think less. Tsarli Tsaplin΄΄Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΄΄ Η Προσωπική μου Ιστοσελίδα. Ιστολόγιο Λόγου και Τεχνών. Σπουδές,.. ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Dimitris Manousakis

A great WordPress.com site

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

18 ΑΝΩ

Το blog των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης του Ψ.Ν.Α.

Αρέσει σε %d bloggers: