Skip to content

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ- ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΑΚΙΝΟΥ

05/06/2013

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ- ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΑΚΙΝΟΥ (εκδ. Καστανιώτης)       φακινου- η μέθοδος της ορλεανης

Η Αρέθα είναι ένα κορίτσι που σύμφωνα με τα έθιμα της μικρής της πόλης έχει πάρει το όνομα της από το όνομα του αγίου που γιόρταζε την ημέρα της γέννησής της. Όμως η άγνοια των θείων της σχετικά με το φύλο του άγιου Αρέθα είχε ως συνέπεια να πάρει τελικά ένα αντρικό όνομα. Αυτό ωστόσο δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ηρωίδα στη ζωή της. Ο ευαίσθητος χαρακτήρας της θα την οδηγεί σε πολυήμερους παρατεταμένους ύπνους κάθε φορά που κάποιος μικρός ή μεγάλος κίνδυνος της προκαλούσε φόβο.

Αποτέλεσμα της αντίδρασής της αυτής θα είναι ο όλο και στενότερος αποκλεισμός της από τον έξω κόσμο, με σκοπό την προστασία της. Η μικρότερη από τις δύο δίδυμες θείες της, που κρατάει τα ηνία του σπιτιού, θα την περιορίσει αρχικά στην αυλή του σπιτιού, έπειτα στο εσωτερικό της κατοικίας που θα συμβιώνει με τις δύο θείες, τη γιαγιά και την προγιαγιά της, και τέλος, στο μεγάλο δωμάτιο του επάνω ορόφου με μοναδική επαφή με τον κόσμο τη θέα που προσφέρουν τα τέσσερα παράθυρα, ένα σε κάθε τοίχο του δωματίου.

Μοναδική και πιστή της συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια του αποκλεισμού της θα είναι ο πιστός της φίλος Αντρέας, γιος της γειτόνισσας που τη θήλασε, μιας και η μητέρα της πέθανε κατά τη γέννα. Δυστυχώς, λόγω της συγκεκριμένης απώλειας, ο πατέρας της θα τη θεωρήσει, πέρα από κάθε λογική, υπεύθυνη για το θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας. Έτσι, πέρα από την σταθερή άρνηση να γνωρίσει την ίδια του την κόρη, θα παρατείνει όλο και περισσότερο την απουσία του από το σπίτι, με αφορμή τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις που προέκυπταν από το επάγγελμα του πλανόδιου εμπόρου. Αυτό βέβαια δε θα τον εμποδίσει να καθορίσει το μέλλον της κόρης του, πέρα από τη θέλησή της, παντρεύοντας την με το γιο της χήρας με την οποία συζούσε μετά την απώλεια της συζύγου του.

Από το συγκεκριμένο περιστατικό κι έπειτα, η Αρέθα ζει όλο και πιο απομονωμένη, διατηρώντας ένα λευκό γάμο, κι όλο και πιο δυστυχισμένη, καθώς ο φόβος μπροστά στην ελευθερία και η ατολμία της την εμποδίζουν να ακολουθήσει τα καλέσματα της καρδιάς της και να συνδεθεί με τον Αντρέα, με τον οποίο διατηρεί ένα δυνατό και ανεκπλήρωτο έρωτα πολλών χρόνων.

Συνάμα, με περίσσευμα αγάπης και για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, προσποιείται τη μητέρα των εξώγαμων παιδιών του άντρα της με την υπηρέτρια του σπιτιού. Εξάλλου, με την τελευταία έχει αναπτύξει μια ισχυρότατη σχέση αλληλεγγύης, απ’ αυτές που σφυρηλατούνται χάρη στο μοίρασμα μεγάλων μυστικών.

Εν τέλει, χάρη σε ένα απρόσμενο περιστατικό, η Αρέθα θα βρει το θάρρος να ξεπεράσει τους φόβους της και να συναντήσει το μεγάλο έρωτα της ζωής της.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: